Druvor: 70% Cabernet Sauvignon & 30% Sangiovese
Skörd: Handskörd den 22 september hos familjen Martinelli i Magliano in Toscana, Distrikt: Morellino di Scansano.
Krossning/avstjälkning: 25 september Högberga Vinfabrik. Efter maskinell avstjälkning gjordes ytterligare handrensning för att ta bort kvarvarande stjälk. Druvornas temperatur är nu 12 grader.
Alkohol- och malolactiskjäsning på stålcisistern: Efter 2 dagar startar alkoholjäsningen. Temperaturen stiger till 32 grader. Jäsningsprocessen avstannar och vi fyller upp tankarna den 3-4 oktober. Förlängd maceration med skal.
Pressning : Den 9 oktober, dag 13, pressvin och självrunnet blandas och läggs på ståltank.
Omdragning 1: 10 november.
Omdragning 2 11/12 och strat för Ekfatslagring: 6 mån Mellanrostade ½-barricues franska och amerikanska.
Omdragning 3: 12 februari
Syresättning: Den 19 juni
Överföring: till ståltank den 1 juli.
Blend: sker den 13/14 augusti och Buteljering: 19-21 augusti
Alkoholhalt: 13,0%
Innehåller Sulfiter