XXX San Riserva (slutsåld)

Druvor: 70% Sangiovese & 30% Cabernet Sauvignon

Skörd: Handskörd den 22 september hos familjen Martinelli i Magliano in Toscana, Distrikt: Morellino di Scansano.

Krossning/avstjälkning: 25 september Högberga Vinfabrik. Efter maskinell avstjälkning gjordes ytterligare handrensning för att ta bort kvarvarande stjälk. Druvornas temperatur är nu 12 grader.

Alkohol- och malolactiskjäsning på stålcisistern: Efter 2 dagar startar alkoholjäsningen. Temperaturen stiger till 32 grader. Jäsningsprocessen avstannar och vi fyller upp tankarna den 3-4 oktober. Förlängd maceration med skal. Totalt 20 dagar.

 

Ekfatslagring: 15 mån Mellanrostade ½-barricues franska och amerikanska.

Buteljering:
1 juni 2012, Antal flaskor 1041 st.

Flasklagring: 6 månader

Pris: 249 kr

Alkoholhalt: 12,5%

Innehåller Sulfiter