XXX cab svenskt ekfat (slutsåld)

 

Druvor: 100% Cabernet Sauvignon

Skörd: Handskörd den 5 september 2011 hos familjen Martinelli i Magliano in Toscana, Distrikt: Morellino di Scansano.

Krossning/avstjälkning: 8 september Högberga Vinfabrik. Efter maskinell avstjälkning gjordes ytterligare handrensning för att ta bort kvarvarande stjälk. Druvornas temperatur är nu 12 grader.

Alkohol- och malolactiskjäsning på stålcisistern: Efter 2 dagar startar alkoholjäsningen. Temperaturen stiger till 22- 28 grader. Cisternerna kyls med vatten för att inte bli varnmare än 28 grader. Jäsningsprocessen avstannar och vi fyller upp tankarna den 20 – 21 september. Förlängd maceration med skal. Totalt maceration 20 dagar.

Ekfatslagring ½ barriques: 12 mån Mellanrostade svenska ekfat (80%) Mellanrostade amerikanska ekfat (20%) 2

Buteljering:
12 december 2012, Antal flaskor 1879 st.

Flasklagrin: 6 månader innan försäljningsstart

Pris: 198 kr

Alkoholhalt: 14,0%

Innehåller Sulfiter