Paleo Rosso

IMG_0771Ett fantastiskt vin – favorit sedan 15 år!

Träffade på vinet för länge sedan med min italienske krögare Ghigo. I år 2013 firade vinet 20 år. Det görs på 100% Cabernet Franc. Och det görs av Le Macchiole. Produktionsansvarig är Högberga vinfabriks önolog Luca Rettondini. Det importeras av Vinolive och finns på Systembolagets beställningssortiment.

Paleo Rosso är en ikon i vinvärlden. Vinet är fullt av kraft, men visar även på elegans och komplexitet trots att det är framställt till 100% på Cabernet Franc. Denna druva är vanligtvis svår att tämja, men i Paleo Rosso ger den uttryck för sin fulla potential. Det är inte förvånande att detta vin med stor personlighet är favorit hos många vinkännare idag.

Djup rubinröd med dragning mot mörk röd.

Generös, kryddig och komplex med inslag av svarta vinbär, rostade kaffebönor, grönt te, örter, läder, mineraler och ekfat.

Imponerande frukt med inslag av mörka bär, rostat kaffe, läder, örter, mineraler samt ekfat. Vinet är mycket rikligt och fylligt. Tanninerna är tydliga, men tuggvänliga. Eftersmaken är riklig och mycket lång.
Till smakrika grytor och stekar på lamm, nöt och vilt, samt rött kött. Passar även till lagrade hårdostar typ parmesan och pecorino.
Pris: 669 kr, finns på Systembolagets beställningssortimentet. Paleo på Systembolagets beställningssortimen.