Scansano

 

gittas iphone bilder 22 juli 2012 064

Enoteca Scansano drivs av Alessandro - vinbutiken har allt som Morellino di Scansano erbjuder. Här kan du testa 10 olika viner från trakten på glas - värt ett besök - Naturligtvis har de våra viner.

Ett lite mer okänt DOC-distrikt i Toscana. Här hittar du Morellino di Scansano som är gjort på 80% Sangiovese. Mitt i byn ligger Alessandros Enoteca di Scansano. Även här kan du testa viner på Enomatic-vinmaskin och du hittar ett stort utbud av Morellino di Scansano. Du hittar även bra viner från hela Toscana på denna lilla enoteca. Du hittar även riktigt intressanta IGT-viner från distriktet. Några viner du bör testa är: Morello, Pietra Mora, Tommaso och viner från Poggio tre Valle. Om du vill äta föreslår jag att du provar restaurangen La Cantina. Köket är lite annorlunda än resten av köket i Marremma. Man arbetar inte lika mycket med tomatsås som bas utan arbetar mer med rena smaker. Allt som serveras har de själva gjort. De har även en egen vingård. Prova gärna deras äldre Provenditore – Brutalt bra.