Suvereto

Ligger 10 mil söder om Pisa. En lite större medeltidby. Staden är vacker och ligger i vindistriktet Val di Cornia, ytterligare ett DOC som har Supertoscanaren som sitt DOC-vin. Men här är priserna lägre än i Bolgheri. Men här kan man absolut hitta bra viner, Sasso Bucato, Monte Solaia och viner från Montepelloso.

Restaurang

Utanför byn Suvereto hittar du Osteria da Chigo. Krogen ligger i byn, 10 hus, San Lorenso. Krogen drivs av en mycket nära vän Ghigo. Här äter du bra hemmagjord pasta och bra kött. Vinlistan är bra. Han har ofta mycket bra vita viner från Italienska syd Tyrolen men naturligtvis bra viner från området. Här tycker jag du ska testa deras hemmagjorda tortelli (pastaknyten med ricotta- och mangolfyllning) och deras tagliata di cinta senese (Helstekt svart toscanskt svinkött med en näve rucola, river permesanost och basamvinäger). Mycket bra till ett Sangiovesevin med bra syra t ex Chianti Classico eller en Rosso di Montalcino.

Krogen har en uteservering.

Hitta: Leta upp by (San Lorenzo, Suvereto).

Ring och boka bord: +39 0565 845153.