Sasso Bucato

DSC_0036Sasso Bucato – En brutalt bra Supertoscanare

Du köper den via, Vinmakare Johan Zälles import:
www.vinmakare.se

Ett som vin vi druckit under 10 års tid.

Välbalanserad doft med ett försiktigt inslag av ekfat. Men vi hittar även lite tobak, choklad. Smaken är en lång upplevelse. Först möts vi av merlotfrukt som försiktigt stramas upp av den lite strävare Cabernet Sauvignon-inslag av cederträ – allt i en mycket välbalanserad upplevelse.

Vinet

Druvor Merlot 50% och Cabernet Sauvignon 50% kommer från Val di Cornia. Merlotdruvorna skördas i början av september, Cabernet Sauvignon i början av oktober. Vinifiering: alkoholjäsning 12 dagar. Ekfatslagring: 16 månader i barriques. Flasklagring: 8 månader

LAGRINGSHORISONT 2012-2019

Producenten

Vingården Russo ligger i Suveretos kommun och ägs av familjen Russo sedan fyra generationer. Gården ligger i ett kuperat landskap i Maremma i närheten av byn Suvereto. När man kommer till gården så möts man av en mer än vänlig vakthund och man får leta efter någon av ägarna Maristella, Michele, Maddalena och Damiano eftersom det alltid är full aktivitet för förutom vin har gården en nio ha stor olivodling (2000 träd), 70 mjölkkor och frukt och grönsaksodlingar.

Vinet och maten

Prova gärna vinet med lite italienskinfluerade maträtter. Den gamla devisen: ’if it grows together, it goes together’, stämmer allt som oftast. Tänk att få dricka detta i stora ymniga klunkar till kalvlever anglais med drivor av kapris och hackade rödbetor.

Druvor: Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 50%
Distrikt: Val di Cornia, Toscana
Skörd: Merlot i början av september, Cabernet Sauvignon i början av oktober
Vinifiering: alkoholjäsning 12 dagar
Ekfatslagring: 16 månader i barriques
Flasklagring: 8 månader
Alkohol: 14,5

Pris: 236 kr  / 1416 kr/låda