Högberga San 2013 (31468)

Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd: Handplockat den 18-19 september 2013 hos Enrico Corsi på Azienda la Cura.
Druva: Sangiovese
Krossning/avstjälkning: 22 september Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil 48 tim.
Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader. Förlängd maceration 5 dagar.
Pressning: 9 oktober, dag 13.
Ekfatslagring: 12 mån. Vinet läggs på amerikanska. franska och svenska ½ barriques i mitten av december.
Buteljering: 1 mars 2014.
Antal flaskor: 1563 flaskor. 750 ml.
Alkoholhalt: 13%
Systembolaget:  Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige. Sälj start 2017-01-02
Vinmakare: Per Hallgren och Johan Zälle.
Önolog:
Luca Rettondini

Beskrivning: Kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, salvia, vanilj, hallon och lakrits. Vinet är friskt och medelfylligt. Det passar bra till en äkta italiensk spaghetti carbonara och andra pastarätter. Naturligtvis till nöt- ovh lammkött. För den tålmodige vinner vinet på något års ytterligare lagring.

Innehåller Sulfiter

Läs mer på Systembolaget