Högberga San 2014 (Nr 33179)

Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd: Handplockat den 19 september 2015 hos Enrico Corsi på Azienda la Cura.
Druva: Sangiovese
Krossning/avstjälkning: 22 september Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil 48 tim.
Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader. Förlängd maceration 7 dagar.
Pressning: 9 oktober, dag 15.
Ekfatslagring: 12 mån. Vinet läggs på amerikanska. franska och svenska ½ barriques i mitten av december.
Buteljering: 1 maj2014
Antal flaskor: 2400 flaskor. 750 ml.
Alkoholhalt: 14%
Systembolaget: Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige. Fr o m 2018-09-03
Vinmakare: Per Hallgren och Johan Zälle.
Önolog:
Luca Rettondini

Beskrivning: Fruktig, kryddig smak med inslag av körsbär, skogshallon, rosmarin, choklad, svartpeppar och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av ljust kött, eller till lammkött. Passar även utmärkt till charkuterier och pastarätter. För den tålmodige vinner vinet på något års ytterligare lagring.

Pris: 200 kr

Innehåller Sulfiter

Läs mer på Systembolaget