02-Mall våra viner

8.90san_DSC5469Druvor: 70% Sangiovese & Cabernet Sauvignon 30%

Skörd: Handskörd den 22 september hos familjen Martinelli i Magliano in Toscana, Distrikt: Morellino di Scansano.

Krossning/avstjälkning: 25 september Högberga Vinfabrik. Efter maskinell avstjälkning gjordes ytterligare handrensning för att ta bort kvarvarande stjälk. Druvornas temperatur är nu 12 grader.

Alkohol- och malolactiskjäsning på stålcisistern: Efter 2 dagar startar alkoholjäsningen. Temperaturen stiger till 32 grader. Jäsningsprocessen avstannar och vi fyller upp tankarna den 3-4 oktober. Förlängd maceration med skal.

Pressning : Den 9 oktober, dag 13, pressvin och självrunnet blandas och läggs på ståltank.

Omdragning 1: 10 november.
Omdragning 2 11/12 och strat för Ekfatslagring: 6 mån Mellanrostade ½-barricues franska och amerikanska.
Omdragning 3: 12 februari
Syresättning: Den 19 juni
Överföring: till ståltank den 1 juli.
Blend: sker den 13/14 augusti och Buteljering: 19-21 augusti

Säljstart: 1 dec 2011, på Systembolaget

Alkoholhalt: 12,5%

Innehåller Sulfiter