Medarbetare

IMG_0699

Johan Zälle

Sommelier & Vinmakare

Johan bodde i Toscana under åren 1990 - 1991 och har under 25 års tid, flera gånger om året, besökt vingårdar i hela Toscana.  Johan är utvecklingsansvarig för verksamheten och är den som håller i de flesta vinaktiviteterna på företaget. Sedan ett par år tillbaka arbetar Johan även som vinimportör på företaget Vinmakarna i Toscana AB.

IMG_0300_MOV

Per Hallgren

Vinmakare

Per är en vinälskare av stora mått och är en av grundarna till vår verksamhet. Han har under elva års vintillverkning utvecklat sina kunskaper som vinmakare. På företaget är Per den som styr och arrangerar arbetet. Han är den som alltid ser till att vi testar lågprisviner i relation till toppviner för att få oss att uppleva spannet mellan det bästa och det mindre bra.

IMG_1779

Johan Hjort

Assisterande vinmakare

Johan är en stor entreprenör med ett stort vinintresse. Han har en mångårig erfarenhet från krog- och hotellverksamhet. Johan är den som såg till att Högberga Vinfabrik skapades. Utan Johans delaktighet hade verksamheten varit kvar i ett garage på Tyresö.
Johan är ägare och ansvarig för Högberga Gård.

IMG_1945

Luca Rettondini

Konsulterande Önolog

Luca är utbildad önolog vid universitet i PISA. Han har arbetat i Bordeaux och i Australien. Luca arbetar som önolog på vingården Le Macchiole, Bolgheri, en av världens mest prisbelönta vingårdar. Att få arbeta tillsammans med Luca är en ynnest. Han är den avgörande person för att vi nu mera producerar kvalitetsvin på hög nivå. Han drivs av en hunger och nyfikenhet av stora mått. Inget lämnas åt slumpen, allt kan alltid bli bättre.

IMG_0357

Göran Malmström

Vingårdsarbetare

Göran kom till Högberga Vinfabrik som vår första kund, Vinmakare för ett år. Sen dess är han den volontär som ställer upp i vått och torrt. Göran är mannen som alltid ser till att vi rengör allt minutiöst - en avgörande faktor för den som vill tillverka rena viner utan inslag av bakterier och orenheter. Hans vinintresse växer hela tiden.

IMG_1778

Margareta Assis

Vingårdsarbetare

Margareta kom till oss genom en vinaktivitet, Vinmakare för en dag. Sedan dess är hon en stor resurs för alla typer av sysslor. Delaktigheten i vår lilla vinfabrik har givit Margareta en nytändning i livet. Margareta har genom hela sitt liv varit en stor vinälskare.

IMG_0435

Dick Hallgren

Medhjälpare

Dick är Pers far. Han har följt detta projekt sedan starten i garaget på Tyresö. Han hjälper till med alla typer av sysslor och har alltid nära till skratt. Dick har en lång och stor erfarenhet av kartongtillverkning och är en ordningsman av rang.

IMG_1443

Birgitta Eriksson

Administratör

Kvinnan som ser till att vår administration fungerar. Birgitta är den som behärskar italienska bäst i tal och skrift. Hon har ett förflutet som lärare i italienska. Hennes vinintresse är stort och hon väljer sitt vin med stor omsorg. Birgitta är även delägare i företaget Vinmakarna i Toscana AB tillsammans med Johan Zälle.

iPhoto

Zucchelli Enologica

Företaget förser oss med utrustning och förbrukningsmaterial för vår vintillverkning. Michele och Rossana har under alla år stöttat oss på bästa sätt. De har alltid hjälp oss att hitta rätt utrustning för just våra behov och det var Rossana som gav oss vår första arbetsbeskrivning och recept för vintillverkning. Zucchelli är en stor resurs för vår verksamhet.