Natur

Unik vinprovning

Naturvin VS Traditionellt vin – Allt är samma förutom tillverkningsmetoden.

Klicka här för att komma till anmälan

Högberga Vinfabriks Vinmakare och Sommelier ger dig chansen att prova två viner som är ”samma”, men har tillverkats på olika sätt. Dels Traditionell tillverkning med tillförsel av jäst, jästnärsalt och svavel och dels ett naturvin som jäst på sin egen jäst och utan tillförsel av annat är lite svavel. Naturvinets totala sulfit är 19 mg/lit.

Växplatsen är den samma för bägge vinerna, Maremma, Toscana, Årgången är den samma, 2019. Druvsammansättningen den samma, 40% Merlot, 40% Petit Verdot och 20% Sangiovese. Vinerna har jäst på ståltank och de är ofiltrerade. Allt vinifierat på Högberga Vinfabrik, Lidingö.

Fakta

När: Söndag den 29 och måndag den 30 mars. Kl. 15.00, 17.00 och kl. 19.00.
Var: Plats meddelas 19 mars.
Hur: Sittande provning:

  • Vertikal av Sangiovese, fyra årgångar 2010- 2016
  • Sortimentsprovning av Högberga Vinfabriks viner
  • Peter Bennysson beskriver hur han ser på utvecklingen naturvin.
  • Natur VS Trad, 40% Merlot, 40% Petit Verdot och 20% Sangiovese

Lättare tilltugg: Italienska delikatesser.

Anmälan

Frågor: Johan.Zalle@vinfabrik.se, 070-649 39 70, peter@19glas.com, 073-980 77 01‬.