Högberga Blåbärsbubbel 2020 (Nr 39526)

Växtplats: Regionen kring Gävle
Skörd: Handskörd under hösten 2020
Druva: 100% Svenska Blåbär
Krossning/avstjälkning: Blåbären rensades på plats
Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader under hösten. Mycket långsam alkoholjäsning med skal.
Ekfatslagring: 6 mån. på franska fat.
Buteljering och tillförsel av kolsyra: Värmdö Bryggeri december 2022. Mängd kolsyra 9 gr/liter.
Antal flaskor: 1600 flaskor. 330 ml.
Alkoholhalt: 13,5 vol %
Systembolaget: Alltid på Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige. Fr o m 2023 06 05
Vinmakare: Per Hallgren och Johan Zälle.
Önolog: Luca Rettondini
Beskrivning: Bärig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, kryddor, vanilj och slånbär. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till kallskuret och småplock.
Pris: 70 kr
Innehåller Sulfiter