Högberga Naturvin 2021 (Nr 38221)

Växtplats: Capalbio, Maremma, Toscana
Skörd: Handskörd i början av september 2021
Druva: Merlot 60% och Sangiovese 40%
Macceration: Kallmacceration 12°C på stålcistern med skydd av koldioxid och kvävgas. Druvmusten har jäst på druvans egen naturliga jäst. 22-29°C under hela jäsprocessen.
Buteljering: juni 2022 på Högberga Vinfabrik AB
Alkoholhalt: 13,5 vol %, Innehåller sulfiter
Systembolaget: Alltid på Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige. Fr o m 2022 09 05
Vinmakare: Per Hallgren och Johan Zälle.
Önolog: Luca Rettondini
Beskrivning: Fruktig smak med inslag av mörka körsbär, örter, plommon, svarta vinbär och vitpeppar. Serveras vid 16-18°C till smakrika vegetariska rätter eller till rätter av lamm- eller nötkött.
Pris: 252 kr
Innehåller Sulfiter