Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd: Handskörd 3:e veckan i september 2019 på Azienda la Cura.
Druva: Merlot 100%
Krossning/avstjälkning: Högberga Vinfabrik 21 september, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil.
Maceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader i ståltank. Förlängd maceration i fem dagar.
Pressning: 9 oktober, dag 20.
Ekfatslagring: 17 mån o 3 veckor. Vinet lades på franska Bourgognefat,  225-228 liters, i slutet av januari 2020.
Buteljering: slutet av maj 2023
Antal flaskor:  570 flaskor. 750 ml.
Alkoholhalt: 14,0%
Systembolaget: Lidingös Systembolag och Garnisonens Systembolag i  Stockholm. Kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige  fr o m 2023-09-04
Vinmakare: Per Hallgren och Johan Zälle.
Önolog: Luca Rettondini

Beskrivning: Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, korinter, peppar och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött men även vegetariska rätter som Chili Sin Carne. För den tålmodige vinner vinet på tre-fem års ytterligare lagring. Vinet mår bra av en/två tim. i karaff innan servering.

Pris: 202  kr

Innehåller Sulfiter