Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd: Handskörd den 19 september 2015 på Azienda la Cura.
Druva: 100% Sangiovese
Krossning/avstjälkning: 22 september Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil.
Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader. Förlängd maceration 7 dagar.
Pressning: 9 oktober, dag 15.
Ekfatslagring: 12 mån. Vinet läggs på amerikanska. franska och svenska ½ barriques i mitten av december.
Buteljering: juni 2015
Antal flaskor: 2400 flaskor. 750 ml.
Alkoholhalt: 14%
Systembolaget: Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige. Fr o m 2018-09-03
Vinmakare: Per Hallgren och Johan Zälle.
Önolog:
Luca Rettondini

Beskrivning: Fruktig, kryddig smak med inslag av körsbär, skogshallon, rosmarin, choklad, svartpeppar och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av ljust kött, eller till lammkött. Passar även utmärkt till charkuterier och pastarätter. För den tålmodige vinner vinet på något års ytterligare lagring. Vinet mår bra av en timme i karaff innan servering.

Pris: 200 kr

Innehåller Sulfiter