Högberga Cabernet Sauvignon 2016 (Nr 34026)

Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd: Handskörd den 3:e veckan i september 2016 på Azienda la Cura.
Druva: Cabernet Sauvignon
Krossning/avstjälkning:22 september Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil.
Macceration:Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader. Förlängd maceration 7 dagar.
Ekfatslagring:12 mån. Vinet läggs på amerikanska. franska och svenska ½ barriques i mitten av december.
Buteljering: juni 2018
Antal flaskor: 2010 flaskor. 750 ml.
Alkoholhalt: 14 vol %
Systembolaget: Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige. Fr o m 2018-09-03
Vinmakare:Per Hallgren och Johan Zälle.
Önolog:
Luca Rettondini

Beskrivning: Nyanserad, fruktig, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, rosmarin, mörka körsbär, svartpeppar, vanilj och kakao. Serveras vid 16-18 °C till rätter av lamm- och nötkött.

Pris: 199 kr

Innehåller Sulfiter