Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd: Handplockat den 19 september 2015 på Azienda la Cura och Podere San Cristoforo.
Druva: Petit Verdot 50%, Merlot 25% och Sangiovese 25%
Krossning/avstjälkning: 22 september Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil.
Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader. Förlängd maceration 7 dagar.
Pressning: 9 oktober, dag 15.
Ekfatslagring: 12 mån. Vinet läggs på amerikanska. franska och svenska ½ barriques i mitten av december.
Buteljering: augusti 2017
Antal flaskor: 2010 flaskor. 750 ml.
Alkoholhalt: 13,50%
Systembolaget: Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige. Fr o m 2018-09-03
Vinmakare: Per Hallgren och Johan Zälle.
Önolog:
Luca Rettondini

Beskrivning: Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, kryddor, jordgubbar och kaffe. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött. För den tålmodige vinner vinet på något års ytterligare lagring. Vinet mår bra av en timme på karaff innan avnjutning.

Pris: 200 kr

Innehåller Sulfiter