Högberga Naturvin 2019 (Nr 34394)

Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd:Handplockat den 3:e veckan i september 2019 på vingårdarna Azienda la Cura och San Cristoforo. Druvorna är ekologiska.
Druva: Merlot, Petit Verdot samt Sangiovese (Ekologiska druvor)
Krossning/avstjälkning: September Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil.
Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader på ståltank.
Filtrering: Vinet är ofiltrerat
Buteljering: mars 2020
Antal flaskor: 850 flaskor. 750 ml.
Alkoholhalt: 14 vol %
Systembolaget: Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige. Fr o m 2020 05 04
Vinmakare:Per Hallgren och Johan Zälle.
Oenolog: Luca Rettondini.

Beskrivning: Fruktig smak med inslag av blåbär, mörka körsbär, örter och lagerblad. Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk- eller lammkött eller till vegetariska rätter. . Vinet mår bra av att luftas på en karaff i ca 15 min innan servering.

Pris: 199 kr

Innehåller Sulfiter (Endast 19 mg/lit.)