Högberga Rosé 2019 (Nr 34708)

Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.

Skörd: Handskörd den 3:e veckan i september 2017 på Azienda la Cura och Podere San Cristoforo.

Druva: Cabernet Sauvignon 25%, Merlot 25%, Petit Verdot 25% och San 25%.

Krossning/avstjälkning: September på Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil.

Alkoholjästning: Ståltank.

Tillverkningsmetod: Saignée. Vi tankar ut 20% från alla ståltankar som bär våra blå druvor. Vilket ger ett kraftigare rosévin.

Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader.

Buteljering: juni 2019

Antal flaskor: 1000 flaskor. 750 ml.

Alkoholhalt: 13,5 vol %

Systembolaget: Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige.

Vinmakare:Per Hallgren och Johan Zälle.

Önolog: Luca Rettondini

Beskrivning: Kryddig, inslag av lakrits, hallon och smultron. Passar utmärkt till fet fisk och kraftigare sallader

Pris: 150 kr

Innehåller Sulfiter