Högberga Mersan, 2017 (Nr 35420)

Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd: Handskörd i början av september 2017 på  Azienda la Cura.
Druva: San 70% och Merlot 30% Merlot
Krossning/avstjälkning: September på Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil.
Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader. Förlängd maceration 7 dagar för San och 12 dagar för Merlot..
Ekfatslagring: 18 mån. Vinet lades på franska Bourgogne helbarriques i  början av januari 2018
Buteljering: juni 2019
Antal flaskor: 2500 flaskor. 750 ml.
Alkoholhalt: 14 vol %
Systembolaget: Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige.
Vinmakare:Per Hallgren och Johan Zälle.
Önolog:
Luca Rettondini

Beskrivning: Kryddig, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, ceder, mogna jordgubbar, kanel och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött samt kraftigare vegetariska rätter med fett och sälta.

Pris: 139 kr

Innehåller Sulfiter