Högberga Petit Verdot, 2017 (Nr 35509)

Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.

Skörd: Handskörd den 3:e veckan i september 2016 på Azienda la Cura.

Druva: Petit Verdot

Krossning/avstjälkning: September på Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil.

Macceration:Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader. Förlängd maceration 7 dagar.

Ekfatslagring:12 mån. Vinet läggs på amerikanska. franska och svenska ½ barriques i mitten av december.

Buteljering: juni 2019

Antal flaskor: 1550 flaskor. 750 ml.

Alkoholhalt: 13,5 vol %

Systembolaget: Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige. Fr o m 2020 05 04

Vinmakare:Per Hallgren och Johan Zälle.

Önolog: Luca Rettondini

Beskrivning: Fruktig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, björnbär, kakao, svarta vinbär, kryddor och vanilj. Passar till rätter med tillbehör som bygger på fett och sälta, gärna grillat.

Pris: 199 kr

Innehåller Sulfiter