Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd: Handskörd den 19 september 2016 på Azienda la Cura.
Druva: Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 25%, Petit Verdot 15%.
Krossning/avstjälkning: September Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil.
Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader. Förlängd maceration 7 dagar.
Pressning: 9 oktober, dag 15.
Ekfatslagring: 12 mån. Vinet lades på amerikanska, franska och svenska ½ barriques i början av januari 2017.
Buteljering: juni 2018
Antal flaskor: 1650 flaskor. 750 ml.
Alkoholhalt: 14%
Systembolaget: Lidingös Systembolag. Men kan beställas styckvis till alla Systembolag i Sverige. Fr o m 2021-09-02
Vinmakare: Per Hallgren och Johan Zälle.
Önolog:
Luca Rettondini

Beskrivning: Fruktig med fatkaraktär. Toner av svarta vinbär, viol, plommon, örter och vanilj. Serveras vid 16-18° till rätter av nöt, lamm och vilt. Passar även utmärkt till lagrade hårdostar, men också till vegetariska rätter med bra syra. För den tålmodige vinner vinet på tre-fem års ytterligare lagring. Vinet mår bra av en-två timmar i karaff innan servering.

Pris: 200 kr

Innehåller Sulfiter